loading...

مشاوره سرمايه گذاري

طرح توجيهي

بازدید : 226
11 زمان : 1399:2

اگر مي خواهيد پروژه جديدي را در سال آينده راه اندازي كنيد، با آگاهي كامل اين كار را انجام دهيد و همه نكات را رعايت كنيد. اين نكات به شما كمك مي كنند كه از ابتدا به درستي پروژه را راه اندازي كنيد و از بروز مشكلات آتي جلوگيري كنيد.


شروع پروژه هاي جديد

هنگامي كه مي خواهيد يك پروژه جديد را شروع كنيد، بايد اين 8 قانون طلايي را رعايت كنيد تا موفقيت پروژه شما تضمين شود:

1) حمايت مالي: شما بايد يك حامي مالي قوي داشته باشيد كه حساسيت و اهميت طرح پروژه را درك كند و براي موفقيت آن انگيزه داشته باشد. آنها بايد داراي اعتبار و منابع مالي لازم براي حمايت از كسب و كار شما باشند.

2) اهداف: با حامي مالي خود مشورت كنيد و در مورد اهداف خاص به توافق برسيد. آنها بايد واقع بين باشند. يك مطالعه امكان سنجي (طرح توجيهي)انجام دهيد تا مطمئن شويد كه اجراي آنچه كه در نظر داريد، امكان پذير است يا خير. بر سر اهداف توافق داشته باشيد. اگر برايتان مقدور است، 20 درصد به بودجه و جدول زماني اضافه كنيد.

3) محدوده: حداقل دامنه و محدوده كاري خود را تعيين كنيد. اگر نمي توانيد اهدافي را كه مد نظر داريد ارائه دهيد، مذاكره كنيد تا كمتر از آن را تحويل دهيد. و اگر اين امر امكان پذير نيست، هر گونه شرايط خاص را شناسايي كنيد و توافق نماييد كه آن موارد را پس از پايان مهلت پروژه تحويل خواهيد داد.

4) تهيه منابع: بهترين افراد را براي انجام كارهاي اصلي پيدا كنيد. سپس نيروهاي كمكي را پيدا نماييد. شما هميشه به افرادي بيشتر از آنچه كه در برنامه ذكر شده است، نياز داريد. بنابراين شما بايد نيروهاي كمكي را به عنوان «پشتيبان» شناسايي كنيد تا هنگام نياز از آنها استفاده كنيد. اين گروه مي تواند شامل افرادي از تيم هاي ديگر كسب و كار شما، پيمانكاران و يا تامين كنندگان شما باشد.

5) برنامه ريزي: موفقيت شما بر اساس توانايي شما در ارائه صحيح طرح توجيهي سنجيده مي شود. پس عاقلانه برنامه ريزي كنيد. فقط جزئيات دقيق چند ماه آينده را ذكر كنيد. براي ماه هاي بعد، برنامه ريزي را به صورت خلاصه بيان كنيد. هرگز بيش از حد برنامه ريزي نكنيد و فهرست طولاني از تمامي كارهاي كوچك در كل طول پروژه ارائه ندهيد. مي توانيد آن ها را بعدا به طرحتان اضافه كنيد.

6) فرايندها: فرايندهاي مديريت زمان، هزينه، كيفيت، تغيير، ريسك و مسائل آتي را اجرا نماييد. متدولوژي مديريت پروژه (MPMM)، شامل تمام فرايندهايي است كه شما به آنها نياز داريد. ارتباط اين فرايندها را با تمام تيم هايتان بررسي نماييد و مطمئن شويد كه همه آنها اين فرايندها را اجرا مي كنند.

7) پيگيري: بعد از تكميل طرح خود، بايد پيشرفت خودتان را بر اساس طرح، پيگيري نماييد. پيگيري پيشرفت مي تواند از لحاظ رعايت كردن بودجه بندي و برنامه ريزي، پيگيري خطرات و مسائل و ارزيابي كارايي انجام شود.

8) گزارش دهي: گزارش وضعيت پروژه خود را به صورت هفتگي ارائه دهيد. گزارش ها بايد كوتاه و 100 درصد دقيق باشند. خلاصه را به حامي مالي خود و دقيق آن را به تيم خودتان ارائه دهيد. در گزارش بر مسائل جاري تمركز كنيد. به ياد داشته باشيد كه گزارش پروژه شما مي تواند يك ابزار انگيزشي بزرگ براي همه افراد حاضر در پروژه و تمركز بر نتايج آن باشد. با برانگيختن اعضاي تيم براي دستيابي به اهداف، بهترين شانس موفقيت را خواهيد داشت.

اين 8 قانون طلايي براي هر نوع پروژه با هر اندازه اي كاربرد دارد. يكي از قوانين طلايي نهايي، انجام كارهايي براي افزايش هوشمندي در حين انجام كار و زمان صرفه جويي در زمان است. با استفاده از تخصص و تجربه مشاوران تهيه طرح توجيهي، هم در زمان و هم در ميزان تلاش، صرفه جويي خواهيد كرد و شانس موفقيت تان را افزايش خواهيد داد.

تهيه شده در موسسه مطالعات راهبردي سپينود شرق
كليه حقوق اين وبسايت متعلق به موسسه سپينود شرق مي باشد. انتشار مطالب فقط با ذكر منبع بلامانع است.

بازدید : 424
11 زمان : 1399:2

معرفي محصول طرح توجيهي

محصول توليدي پس از اجراي طرح، دستكش ضد برش مي باشد. كد آيسيك (ISIC) مرتبط با محصول طرح در سامانه خدمات و اطلاعات وزارت صنعت، معدن و تجارت با نام دستكش لاستيكي صنعتي ذكر شده در گروه ساخت سايرمحصولات لاستيكي با كد 2519 و زير گروه ساخت انواع دستكش لاستيكي قرار مي گيرد و واحد سنجش آن تن مي باشد.

طرح توجيهي احداث واحد توليد دستكش صنعتي

انواع دستكش ايمني

  • دستكش ايمني زره دار
  • دستكش ايمني در برابر ضربات مكانيكي
  • دستكش ايمني در برابر مواد شيميايي
  • دستكش ايمني در برابر حرارت
  • دستكش ايمني محافظ در برابر الكتريسيته
  • دستكش ايمني محافظ در برابر ارتعاش
  • دستكش ايمني محافظ در برابر پرتوهاي راديواكتيو
  • دستكش ايمني نسوز روكش چرمي Midas
  • دستكش ايمني ضد برش
  • دستكش ايمني همه كاره
  • دستكش ايمني باغباني بزرگسال مخصوص خانم ها

معرفي كاربردهاي محصول طرح توجيهي

به لحاظ ماهيتي محصول مورد نظر جزء كالاي مصرفي مي‌باشد كه بطور فراگيرتوسط كارگران در بخش هاي مختلف صنعت، معدن و كشاورزي به كار برده مي شود و استفاده از آن در حال افزايش روز افزون و سريع است.

دستكش‌هاي صنعتي جهت محافظت از دست ها در برابر سايش، ضربه، مواد شيميايي و يا آلودگي و بطور كلي محافظت دست از هر اثر خارجي كه براي دست مضر است بكار مي‌روند.

مواد اوليه، كمكي و مصرفي در توليد محصول اين طرح توجيهي

مواد اوليه توليد دستكش هاي ضد برش الياف پلي استر و لاتكس مي باشد.

بازار هدف طرح توجيهي

بازار هدف طرح تامين نياز داخل مي باشد.

خلاصه بررسي مالي طرح توجيهي

طرح توجيهي احداث واحد توليد دستكش صنعتي

دانش فني پروژه

فرآيند توليد، بسته بندي و انبارش دستكش ضد برش پيچيدگي خاصي ندارد و توليد اين محصول داراي دانش فني نمي باشد.

آرشيو خلاصه طرح توجيهي

طرح توجيهي فني اقتصادي (امكان سنجي) بخش مصنوعات

بسته هاي سرمايه گذاري

بازدید : 312
11 زمان : 1399:2

معرفي محصول طرح توجيهي

محصول توليدي طرح، خوراك اماده دام و توليد انواع بنتونيت پودري، ميكرونيزه و گرانولي براي توليد خوراك دام مي باشد.

محصول توليدي فعلي و پس از اجراي طرح توسعه توليد انواع خوراك دام و بنتونيت مي باشد كد آيسيك مرتبط با محصول طرح در سامانه خدمات و اطلاعات وزارت صنعت، معدن و تجارت بدين شرح مي باشد: خوراك آماده دام: 1533412315 و پودر بنتونيت: 2699412348

خوراك دام

معرفي كاربردهاي محصول طرح توجيهي

مصرف خوراك دام:

امروزه با صنعتي شدن پرورش انواع دام، طيور و آبزيان و مطالعه بر روي ويژگي هاي ژنتيكي، نقطه نظرات روشنتري از نيازهاي تغذيه اي رشد و توليد كيفي تر محصولات خام دامي حاصل شده است.حجم عظيم مواد مغذي مصرفي تا حدود دو برابر در خوراكيهاي طيور، آبزيان و شش برابر در خوراك هاي دام چه به لحاظ جايگاههاي اقتصادي، كيفيت منابع پروتئيني حاصل و سلامت و امنيت بهداشت عمومي نقش بسيار مهمي براي اينگونه محصولات در توليد غذا ايفا مي كند.

كاربرد بنتونيت:

مقادير كم بنتونيت پس از اضافه شدن به محصولات غذايي امكان ايجاد دانه هاي غذايي با پايداري بالا را مي دهد. اين مقادير كم بنتونيت با جذب رطوبت و روغن اضافه به انتقال راحت تر دانه ها و جلوگيري از كلوخ شدن آنها كمك مي كند.

همچنين بنتونيت باعث كاهش سرعت سيستم هضم غذا شده و اجازه مي دهد تا بهره وري از مواد غذايي بهتر صورت بگيرد. اين خاك روي كنترل برخي مواد سمي در بدن حيوانات نقس مناسبي ايفا مي كند.

مواد اوليه، كمكي و مصرفي در توليد محصول اين طرح توجيهي

مواد اوليه اين طرح، شامل كلوخه بنتونيت ، گوني ، خاك پرليت ، پوسته ذرت ( كنجاله سويا، ...) ، سبوس ، گلوتن مايع ، پودر آب پنير، ويناس و آرد ( برنج ، گندم ...) مي‌باشد.

بازار هدف طرح توجيهي

بازار هدف طرح تامين نياز داخل خواهدبود.

خلاصه بررسي مالي طرح توجيهي

خوراك دام

آرشيو خلاصه طرح توجيهي

طرح توجيهي فني اقتصادي (امكان سنجي)بخش غذايي، كشاورزي و صنايع تبديلي

بسته هاي سرمايه گذاري

بازدید : 275
11 زمان : 1399:2

گزارشي كه توجيه‌ پذيري يك طرح را در ابعاد مختلف از قبيل بازار، فني و مالي مورد بررسي و مطالعه قرار مي‌دهد، گزارش طرح توجيهي يا Feasibility Study Report نام دارد. طرح توجيهي ابعاد مختلف يك پروژه از قبيل بازار، فني و مالي را بررسي كرده و به سه قسمت تقسيم مي‌شود. بخش‌هاي طرح توجيهي را مي‌توان به صورت زير شرح داد:
1- تجزيه و تحليل مالي يا Financial Analysis ، به منظور بررسي و آناليز ابعاد مختلف مالي و سودآوري طرح توجيهي صورت مي‌گيرد.
2- مطالعه بازار يا Market Study كه در آن ابعاد مختلف بازار محصولِ طرح توجيهي بررسي مي‌شود. اين ابعاد عبارتند از كمبود، بازار هدف، عرضه، تقاضا و ...
3- توجيه‌پذيري فني يا Technical Feasibility ، به منظور بررسي ابعاد فني طرح توجيهي همچون فناوري، ظرفيت، محل اجرا، ماشين آلات و تجهيزاتِ توليد و ساختار اجرائي طرح انجام ميشود.

گزارش طرح توجيهي
طرح توجيهي متشكل از سه بخش است كه در زير به هر يك از آنها مي پردازيم:
مطالعات بازار
وجود محصولات و خدمات براي طرح‌ها و پروژه‌هاي مختلف، ضرورت دارد. از طرفي نيز هدف از اجراي طرح توجيهي ارائه محصولات مطابق با ميل مصرف‌كننده در بازارها است كه بايد بازارهاي مصرفِ محصول، به دقت بررسي و آناليز شوند و پس از آن، هدف مورد نظر بايد مورد بررسي قرار بگيرد. برخي موارد در مطالعات بازار طرح توجيهي حائز اهميت هستند كه عبارتند از تعيين آمار مربوط به ميزان توليد، واردات، تقاضا، صادرات و مصرف محصول مورد نظر طي سال‌هاي مختلف در كشور و نيز پيش‌بيني اين موارد در آينده. به منظور پيش‌بيني تقاضا به ‌عنوان يك مولفه مهم در مطالعه بازار، موارد زير اثرگذار مي‌باشند:
- بررسي آمار و اطلاعات قابل دسترسي
- بررسي انواع محصولات كه عبارتند از كالاهاي مصرفي، واسطه‌اي و سرمايه‌اي

روش‎ها‎ي مختلف پيش‌بيني تقاضاي محصول در طرح توجيهي براي آينده
1- روش تداوم روند گذشته
اگر تصور كنيد كه روند تغيير پارامتر مورد نظر در آينده، به روند سال‌هاي قبل شباهت دارد، بايد رشد متوسط سال‌هاي گذشته، جهت پيش‌بيني ميزان پارامتر استفاده‎ شود. اين روش به دليل سهولت و راحتي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. ضمن اينكه در برخي موارد، استنادِ صرف به روند سال‌هاي قبل، گمراه كننده است. چرا كه تغييرات و تحولات تكنولوژيكي، فرهنگي و سليقه‌اي و تحولات جمعيتي در روند تغيير پارامتر تاثيرگذار مي‌باشد.
2- روش مصرف سرانه
روش مصرف سرانه در طرح توجيهي با هدف پيش‌بيني تقاضاي محصول در سال‌هاي آينده كاربرد دارد. در اين روش مي‌توان به راحتي متوسط نرخ رشد مصرف سرانه در سال‌هاي گذشته را برآورد كرد. پيش‌بيني تقاضا با توجه به متوسط نرخ رشد سرانه و نرخ رشد جمعيت صورت مي‌گيرد.
3- روش ضريب مصرف
روش ضريب مصرف، پيش‌بيني تقاضا براي كالاهاي واسطه‌اي است كه به منظور توليد ساير محصولات مورد استفاده قرار مي‌گيرد. به گونه‌اي كه با در اختيار داشتن ضريب مصرف محصول و پيش‌بيني توليد يك كالا، مي‌توان ميزان تقاضاي محصول مورد بررسي طرح توجيهي را پيش بيني كرد. روش ضريب مصرف كه با تعيين ضريب مصرف محصول و پيش‌بيني توليد كالاي مصرف‌كننده در سال‌هاي آينده همراه است، روش مناسبي براي افزايش راندمان شركت‌ها به شمار مي‌رود.
4- فرايند ماركو
در روش ماركو از نظرسنجي، براي كالاهاي جديد يا نوع خاصي از كالاهاي موجود كه نيازمند بررسي رفتار مصرف‌كنندگان محصول طرح توجيهي اعم از افراد يا گروه‌هاي درآمدي و يا صنايع مصرف‌كننده محصول واسطه‌اي است، استفاده مي شود. از طريق اين روش مي‌توان از پرسشنامه، مطالعه ميداني و يا مصاحبه و نظر‌سنجي پيرامون تقاضاي كالا استفاده كرد.
5- روش روند متغير
روش روند متغير با هدف روند تغييرات مصرف يك كالاي معين برحسب مورد انجام مي‌شود كه در ارتباط با تغيير درآمد ملي مي‌باشد و ممكن است هر يك از اجزاي تشكيل‌دهنده آن از قبيل سرمايه‌گذاري ملي، مصرف ملي، اعتبارات خاص برنامه‌اي و بودجه خانوار را بررسي كند. اين روش به دليل تحول شرايط اقتصادي و اجتماعي و همچنين تحول الگوهاي مصرفي ناشي از آنها، كاربرد دارد و در نگارش طرح توجيهي جهت بررسي ارتباط و مقايسه بين روند مصرف محصول، رابطه همبستگي را نشان مي‌دهد. در يك تناسب ساده، ميزان روند تغييرات مصرف كالا و روند تغيير فاكتورهاي انتخابي در دوره گذشته مبرهن و واضح است. بنابراين ميزان روند تغييرات مصرف كالا در آينده به راحتي قابل محاسبه است. نتيجه حاصل نيز براي پيش‌بيني ميزان تقاضاي محصول در آينده كاربرد دارد.
پس از مشخص شدن ميزان عرضه محصول طرح توجيهي كه برابر با توليد به اضافه واردات مي‌باشد، بررسي آمار و ارقام مربوط به شركت‌ها و يا جمعيت مصرف كننده محصول مورد نظر ضرورت پيدا مي‌كند چرا كه با مقايسه ميزان عرضه و تقاضاي محصول، مي‌توان ميزان بازار مصرف محصول توليدي را مشخص‎ كرد و در صورتي كه بازار داخل اشباع شده باشد، به معناي تعداد زياد شركت‎ها‎ي مشابه و يا عدم وجود بازار مصرف داخلي است. در صورتي كه بازار با اشباع يا رقباي بين‌المللي متعدد روبرو شود، براي حل اين مشكل مي‌توان محصول باكيفيت بسيار بالا توليد و سپس آن را با قيمت پايين عرضه كرد. همچنين انجام فعاليت‎ها‎ي بازرگاني و تبليغاتي نيز بايد در سطح وسيعي انجام شود.

توجيه پذيري فني
توجيه پذيري فني طرح توجيهي نيز يكي ديگر از اصطلاحات رايج در اين حوزه است. طرح امكان‌ سنجي از لحاظ امكان اجراي آن در بخش توجيه‌پذيري فنيِ گزارش توجيهي، مورد بررسي قرار مي گيرد. در اين امكان‌سنجي ابتدا بررسي‌هاي لازم در زمينه چگونگي اجراي طرح، با نام «فاز 1 طراحي انجام گرفته» ارائه مي‌شود. طراحي فاز 1 اطلاعات كلي دارد و دربرگيرنده اطلاعات بسيار ريز از قبيل مشخصات زمين محل اجراي طرح، نحوه اجراي عمليات ساختماني، دانش فني پروژه، ظرفيت، دستگاه‌ها و تجهيزات مورد نياز براي توليد، محوطه‌سازي و راه‌سازي، تأسيسات و ساير مواردي مي‌باشد كه در آن هزينه‌هاي ثابت سرمايه‌گذاري مد نظر قرار مي‌گيرد.
در اين بخش از گزارش توجيهي، كليه اطلاعات فني اجراي طرح توجيهي، در مراحل احداث و بهره‌برداري كسب مي‌شود و اطلاعات مربوط به هزينه‌هاي سرمايه‌گذاري كه شامل هزينه‌هاي ثابت سرمايه‌گذاري، هزينه‌هاي قبل از بهره‌برداري و سرمايه در گردش است، به همراه مدارك مستند در بانك بررسي مي‌شوند. هزينه‌هاي ساليانه توليد همچون هزينه‎ها‎يي كه براي تأمين مواد اوليه، سوخت، نيروي انساني، استهلاك، هزينه‌هاي تأمين مالي، هزينه‌هاي اداري و خدماتي، زمان‌بندي، نحوه اجراي طرح و ... صرف مي‌شوند نيز در اين بخش مورد بررسي قرار مي‌گيرند.

آناليز مالي
طرح توجيهي با هدف كسب سود و منفعت اجرا مي‌شود و به همين دليل دست‌يابي به شاخص و معيار مناسب به منظور تعيين سوددهي و يا عدم سوددهي طرح‌ها بوده است كه در طي سال‎ها‎ي گذشته، كارشناسان و اقتصاددانان بزرگ مجموعه‎اي از شاخص‌هاي مالي و اقتصادي را تعريف و استفاده كرده‌اند. آناليز مالي در طرح امكان سنجي در گزارشات توجيهي نيز با هدف كسب شاخص‌هاي مالي و اقتصادي صورت مي‌گيرد كه نهايتا به تصميم‌گيري صحيح‎ مي‌انجامد.
يك نكته اساسي در تجزيه و تحليل مالي، استفاده از هزينه‌هاي توليد، درآمد ساليانه پيش‌بيني شده براي طرح و ساير مباني، هزينه‌هاي سرمايه‌گذاري، مفروضات مورد نياز براي انجام محاسبات، صورت گردش وجوه نقد، صورت حساب سود (زيان) و ترازنامه پيش‌بيني شده مي‌باشد. براي آزمون مطلوبيت يك طرح‎ امكان سنجي، دو روش مناسب است كه شباهت زيادي از نظر ابزارهاي بكار گرفته شده براي انجام با يكديگر دارند و البته در رويكرد و نگرش آنها تفاوت‌هايي نيز وجود دارد. اين دو روش عبارتند از:


1- تحليل اقتصادي: ارزيابي اقتصادي با جريان‌هاي هزينه و فايده اجتماعي سر و كار دارد.
2- تحليل مالي: ارزيابي مالي با جريان‌هاي هزينه و سود از ديدگاه سرمايه‎گذار در ارتباط است.


در هر حال، در نتيجه تحليل‌ها يا آزمون‌هاي اقتصادي نسبت به تحليل مالي، بعد وسيع‌تري از هزينه‌ها و سود و منفعت در نظر گرفته مي‌شود. به اين معنا كه در زمان سرمايه‌گذاري، توجه سرمايه‌گذار به سمت منفعت مالي و ثبات منفعت است اما جامعه يا دولت به هدف‎ها‎يي از قبيل افزايش درآمد ملي، اشتغالزايي، ريشه كني فقر و فايده‎ها‎ي معطوف به يك جامعه نظر دارد. در نتيجه اين امر، اهداف دو آزمون نيز از يكديگر متمايز مي‌شود. به همين دليل در صورتي كه هدف ارزيابي ميزان سود طرح براي جامعه و از ديدگاه ملي و در سطح كلان مد نظر باشد، از قبيل طرح هاي ملي، روش ارزيابي اقتصادي استفاده مي‌شود.

طرح توجيهي چيست؟

بازدید : 227
11 زمان : 1399:2

محسن شريف
مشاوران سرمايه گذاري در فرآيند امكانسنجي و ارزيابي طرح‌ها مي توانند با نگاه جزئي‌نگر، مجري برنامه‌هاي كلان توسعه‌اي كشور باشند به عبارتي، اشراف كامل به موضوعات سرمايه‌گذاري با رويكرد حفظ منابع و منافع ملي از وظايف نانوشته مشاوران سرمايه‌گذاري است. اين مقاله تلاش دارد با بررسي ابعاد ساختاري ارزيابي طرح‌ها و امكانسنجي پروژه‌ها نقش مشاوران سرمايه‌گذاري را در اين مهم تبيين كند.
مشاوران اقتصادي يا ارزيابان اقتصادي پروژه مشاوران مستقلي هستند كه با نگاهي كلان و جامع‌نگر، از بالا يك پروژه را تجزيه‌و‌تحليل و ارزيابي مي‌كنند. در اين فرآيند يك پروژه در ابعاد مختلف و اطلاعات مورد نياز و تحليل‌هاي مرتبط در سرفصل‌هاي زير بررسي مي شود.


1- بررسي بازار و پيش‌بيني بازار آتي
2- بررسي فني و تكنولوژيك
3- بررسي مالي
گفتني است كه سرفصل‌هاي:
4- اثرات زيست محيطي
5- اثرات اجتماعي
جزء لاينفك امكانسنجي ها در پروژه‌هاي كلان كشوري و بزرگ محسوب مي‌شوند.


اين بررسي‌ها براي دو گروه اهميت دارد:
گروه اول، از نگاه بخش خصوصي مهم هستند، چرا كه بقاي يك كسب‌وكار به فروش محصولات و كسب بازار و به طور قطع كسب سود بستگي دارد و البته امكان‌پذيري فني، يا اجرايي بودن پروژه از نظر فني از پيش‌شرط‌هاي موفقيت يك طرح است.
گروه دوم، از نگاه بخش حاكميتي براي يك توسعه متوازن و پايدار نياز به بررسي اثرات زيست محيطي و اجتماعي پروژه‌ها است، چرا كه هدف ملي هر سرمايه گذاري ايجاد ارزش و رفاه و ارتقا جامعه است و تلاش درجهت بهبود وضعيت اجتماعي و محيط‌زيستي از وظايف حاكميت است. البته تداوم و بقاي كسب‌وكار كه از بررسي‌هاي بازار و مالي و فني هم ناشي مي‌شود، از اهداف دولت‌هاست. چون قرار نيست منابع كشور صرف پروژه‌هاي نيمه‌تمام و يا مرده شود.


دانش تخصصي، نگاه كلان، استقلال و تجربه، ابعاد لاينفك مشاوره سرمايه گذاري هستند، چرا كه براي صاحبان ايده يا ذي‌نفعان پروژه معمولا با نگاه جانبدارانه يا موافق، يك پروژه را ارائه (present) مي كنند. در اصطلاح به جاي عبارت "طرح امكانسنجي" يا "ارزيابي اقتصادي" از طرح عبارت "توجيه اقتصادي طرح" يا "طرح توجيهي" استفاده مي شود. در عمل، اين نگاه زمينه ساز پروژه هاي متعدد شكست خورده و نيمه تمام در كشور شده است. چراكه بانك‌ها، سازمان‌ها و صاحبان ايده به دنبال توجيه طرح براي اخذ اعتبارات و يا اخذ مجوز هستند و به دنبال امكان‌سنجي واقعي پروژه به دور از حب‌وبغض پيش‌فرض‌هاي منفي و مثبت نيستند.

ادامه مطلب

بازدید : 296
11 زمان : 1399:2

طرح توجيهي داراي انواع مختلفي از قبيل طرح استراتژيك، طرح عملياتي، طرح داخلي و غيره است.

طرح توجيهي داخلي شركتها(Internal plan)

طرح داخلي شبيه به مدل بوم ناب است. اين طرح مانند مدل بوم ناب ، نيازهاي اعضاي شركت را منعكس مي كند. از آنجا كه هدف از يك طرح داخلي، فقط افرادي است كه به طور مستقيم با شركت درگير هستند، به احتمال زياد كوتاه تر و مختصر تر از يك طرح استاندارد كامل و دقيق براي ارائه به بانك، خواهد بود.

طرح هاي داخلي براي ارائه به بانك ها، سرمايه گذاران در خارج از شركت و يا ديگر اشخاص ثالث، نيستند.

طرح عملياتي يا طرح سالانه (Operations plan or annual plan)

اين دو طرح نيز، بسيار شبيه به مدل بوم ناب هستند به طوري كه مي توان آن ها را مانند طرح داخلي، نامِ ديگر مدل بوم ناب دانست. يك طرح عملياتي مانند مدل بوم ناب ، شامل نقاط عطف و خاص اجرايي، ضرب العجل هاي پروژه و مسئوليت هاي اعضاي تيم و مديران است.

اين طرح ها براي اينكه افراد از مسير رسيدن به اهداف كسب و كار، منحرف نشوند، تهيه مي شوند. برنامه ريزي براي رسيدن به اهداف كسب و كار به شما كمك مي كند تا اولويت ها را تعيين كنيد، بر نتايج تمركز نماييد و ميزان پيشرفت و رشد را اندازه گيري و كنترل كنيد. طرح عملياتي، عمليات داخلي كسب و كار را تحت پوشش قرار مي دهد. اين طرح، نحوه انجام كارها و زمان انجام آن ها را تشريح مي نمايد.

البته، ميزان نقدينگي لازم نيز ممكن است در آن ذكر شود. به عنوان مثال، عمليات حياتي و مهم در كسب و كار شما براي اجرايي شدن و پيشرفت كار، نياز به بودجه دارند، بنابراين شما مي توانيد در اين طرح ذكر كنيد كه براي اجراي يك عمليات، چقدر هزينه بايد صرف شود.

طرح رشد و توسعه (growth or expansion plan)

اين گونه طرح ها مي توانند، به نوعي مدل بوم ناب و يا حتي طرح توجيهي استاندارد باشند. اما تمركز آن ها بر روي يك بخش خاص از كسب و كار است.

به عنوان مثال، طرح براي ايجاد يك محصول جديد، نوعي طرح رشد محسوب مي شود. اين طرح ها مي توانند هم طرح داخلي باشند و هم طرح خارجي؛ اين موضوع بستگي به اين دارد كه براي چه منظوري تهيه مي شوند مثلا براي درخواست وام و يا سرمايه گذاري هاي جديد. به عنوان مثال، طرح توسعه نياز به سرمايه گذاري خارجي دارد كه به همين دليل بايد مواردي از قبيل شرح كامل شركت، شرح محصول، بازار و تيم مديريت، نيز در آن ذكر شوند؛ دقيقا شبيه به يك طرح توجيهي استاندارد براي سرمايه گذاران است. تهيه طرح با هدف درخواست وام نيز بايد داراي اين جزئيات باشد.

با اين حال، طرح رشد داخلي، براي تنظيم و تعيين مراحل لازم براي رشد و توسعه در داخل استفاده مي شود؛ دقيقا مانند يك مدل بوم ناب . لزومي ندارد كه پيش بيني هاي مالي دقيق كل شركت در آن ذكر شود. اما حداقل بايد پيش بيني هاي دقيق فروش و هزينه هاي سرمايه گذاري جديد و يا هزينه هاي توليد محصول در آن بيان شوند.

ادامه مطلب

بازدید : 261
11 زمان : 1399:2

معرفي محصول طرح توجيهي

محصول توليدي پس از اجراي طرح، الياف شيشه مي‌باشد. كد آيسيكISIC مرتبط با محصول طرح در سامانه خدمات و اطلاعات وزارت صنعت، معدن و تجارت با نام الياف شيشه ذكر شده در زيرگروه ساخت شيشه و محصولات شيشه‌اي با كد 2610412315 قرار مي‌گيرد و واحد سنجش آن تن مي‌باشد.

طرح توجيهي الياف شيشه

معرفي كاربردهاي محصول طرح توجيهي

تقريباً 90% از الياف شيشه جهت تقويت ماتريس‌هاي گوناگون به كار ميرود. منظور از ماتريس عبارت است ازگچ، سيمان، پلاستيك‌هاي ترموپلاستيك رزين و بيتومن. شايد بتوان گفت توليد قطعات فايبرگلاس و FRP بيشترين طيف كاربرد فرآورده‌هاي الياف شيشه را تشكيل مي‌دهد.

ساير موارد كاربرد الياف شيشه عبارتست از فيلتراسيون‌، ساخت پارچه‌هاي نسوز و ساخت مدارهاي چاپي. قايق و انواع شناورهاي دريايي و اجزا و قطعات آن‌ها، طنابهاي رطوبتي آب‌بندي صنعتي انواع قطعات و محصولات فايبر‌گلاس، ورق‌هاي پلي‌استر، عايق‌هاي رطوبتي‌، عايق حرارتي، فيبر نوري، وسايل ورزشي، ادوات نظامي و هوايي و اعضاي مصنوعي بدن.

بررسي سابقه مصرف محصول طرح توجيهي

در گذشته‌اي نه چندان دور الياف شيشه در ايران يك محصول نوظهور بود و اهميت آن براي همه مشخص نشده‌بود در اين سال‌ها يكي از مشتري‌هاي عمده اين محصول دولت بود كه براي پروژه‌هاي ساختماني خود سفارش توليد ميداده‌است. رفته رفته با تبليغ و با شناخت بيشتر مردم نسبت به اين محصول جديد و با آغاز كار كارخانجات و مؤسسات صنعتي بعد از سال 59 و با بازسازي كشور بعد از جنگ تحميلي تقاضاي اين محصول در كشور به تدريج بالا رفت و باعث ازدياد تقاضا براي اين فرآورده صنعتي شد.

امروزه مردم حتي براي عايق كاري واحدهاي مسكوني خود از پشم شيشه استفاده ميكنند. با عنايت به صرفه‌جويي در مصرف انرژي و اشاعه فرهنگ مصرف درست انرژي‌هاي موجود در كشور و اهميتي كه جامعه اخير به اين مسئله از خود نشان ميدهد و همچنين رشد ساختمان‌سازي و توسعه صنعتي كشور نياز روزافزون و رو به رشد اين محصول در كشور احساس ميشود.

مواد اوليه، كمكي و مصرفي در توليد محصول اين طرح توجيهي

مواد اوليه در اين طرح شامل SiO2، Al2O3، B2O3، CaO ، MaO ، Na2O+K2O ، TiO2، ZrO2و Fe2O3 مي‌باشد.

ادامه مطلب

بازدید : 356
11 زمان : 1399:2

معمولاً تعريف كيفيت در ارائه خدمات كار ساده اي نيست. حال اگر اين خدمات فعاليت كارشناسي باشد سخت‌تر است چرا كه ارزيابي يك مطالعه با بررسي مجدد آن مطالعه امكان‌پذير است ولي اگر بخواهيم يك پروژه طرح‌توجيهي (Feasibility Study) را ارزيابي كنيم چه معيارهايي مي‌تواند در ارزيابي ما نقش داشته باشد.

اصولاً تهيه طرح توجيهي فني – اقتصادي كامل، نياز به اطلاعات اوليه كامل و مستند دارد. تهيه‌ي اين اطلاعات و مستندات نياز به تيمي با صلاحيت‌ها و تجارب مرتبط دارد. اين تيم بايد توانايي راستي آزمايي، چك كردن اطلاعات و مقايسه پروفورماي ماشين‌آلات و درخواست اطلاعات دقيق‌تر، را داشته باشد. اين توانايي‌ها از اولين نيازهاي بررسي فني يك طرح است.

مشاور ارزيابي طرح توجيهي بايد توانايي چك كردن اطلاعات، بررسي اطلاعات و تطبيق اطلاعات با شركت‌هاي رقيب تكنولوژي را داشته باشد، تجربه كارشناسي در مقايسه‌ي بررسي اطلاعات در نتايج طرح حتماً تاثيرگذار خواهد بود.

طرح بايد در چارچوب دستور العمل‌ها و استانداردهاي بانكي باشد.

مهمترين اصولي كه در تدوين و ارزيابي طرح توجيهي فني اقتصادي (FS) بايد رعايت شود:

الف: پيش فرض‌هاي طرح توجيهي بر اساس قوانين و واقعيت‌ها لحاظ شوند

مثلاً نرخ‌هاي استهلاك نرخ‌هاي بهره و نرخ دلار و قيمت فروش و...

در صورتي‌كه پيش فرض‌هاي يك مطالعه امكانسنجي درست نباشد قطعاً خود مطالعه هم نتايج نادرستي به ما خواهد داد.

ب: اطلاعات مورد نياز از منابع قابل استناد دريافت شده باشد، اگر اطلاعات ميداني بدست آمده است جامعه آماري درست و مناسب انتخاب شده باشد.

ج: اطلاعات تا حد قابل قبولي جزئي (Detail) شود. هرچه اطلاعات جزئي‌تر و دقيق‌تر باشد محاسبات بهتر و دقيق‌تر انجام خواهد شد.

د: مدل مالي واقعي، جزئي‌نگر و بر اساس اطلاعات مستند تعريف شده باشد.

شامل اطلاعات هزينه‌ها، درآمدها و مواد اوليه، نيروي انساني و مصرف انرژي و ...

نويسنده: محسن شريف

بازدید : 424
11 زمان : 1399:2

طرح توجيهي فني- اقتصادي(امكان سنجي) معمولاً به بانك ها و سرمايه گذاران جهت تامين مالي طرح‌هاي سرمايه‌گذاري ارائه مي‌شود تا بر اساس برنامه زمان‌بندي و منابع مورد نياز و همچنين با بررسي درآمدها و شرايط بازگشت سرمايه، سرمايه‌گذار يا بانك را متقاعد سازد كه در پروژه سودآوري مشاركت مي‌‌كند. بررسي توجيه‌پذيري هر طرح سرمايه‌گذاري در سه بخش مطالعات بازار، مطالعات فني و مطالعات مالي صورت مي‌پذيرد.

معمولاً در اين‌گونه مطالعات به موضوعاتي چون وضعيت بازار، مشخصات محصول، ظرفيت توليد، ماشين‌آلات لازم، ميزان سرمايه‌گذاري و سودآوري طرح پرداخته مي‌شود. فعاليت‌هاي موسسه در اين حوزه عبارتند از:

  • مطالعات فرصت Opportunity Study
  • مطالعات مقدماتي طرح توجيهي(امكان سنجي) Pre-Feasibility Study
  • مطالعات طرح توجيهي(امكان سنجي) Feasibility Study
  • مطالعات طرح توجيهي فني(امكان سنجي فني) Technical Study


طرح توجيهي(امكان سنجي) تهيه شده در موسسه سپينود شرق بر اساس استاندارد UNIDO بوده و با نرم افزار Comfar III و در صورت لزوم به زبان انگليسي تدوين مي گردد.

**اين موسسه با داشتن رتبه الف كانون مشاوران اعتباري و سرمايه گذاري بانكي خود را متعهد مي داند كه از طرحهاي توجيهي تهيه شده در اين موسسه در همه بانك ها يا هر نهاد مالي و اعتباري ديگر دفاع نمايد.

ادامه مطلب

بازدید : 372
11 زمان : 1399:2

نويسنده: محسن شريف

همه سرمايه‌گذاران به دنبال بهترين پروژه سرمايه‌گذاري هستند اما واقعاً بهترين پروژه سرمايه‌گذاري چه خصوصياتي دارد. و يا به عبارتي هدف ايده‌آل ما چيست؟

همه سرمايه‌گذاران به دنبال يافتن بهترين ايده سرمايه‌گذاري هستند. درحالي كه ابعاد بهترين ايده از منظر هر سرمايه‌گذار متفاوت است. اما دانستن ايده‌آل‌هاي سرمايه‌گذاري در انتخاب و اولويت‌بندي پروژه تاثيرگذار خواهد بود.

بهترين ايده سرمايه‌گذاري از منظر بازار:

بهترين ايده‌ي سرمايه‌گذاري ايده‌اي است كه فروش محصول تضميني داشته باشد. مثل توليد مواد اوليه كارخانه‌ي ديگر، در واقع نياز به بازاريابي ندارد البته به شرط اينكه قيمت تمام شده محصول از قيمت بازار پائين‌تر باشد و همچنين خريد تضميني تداوم داشته باشد. ( به طور مثال قراردادهاي تضميني فروش برق نيروگاه‌ها )

بهترين ايده سرمايه‌گذاري از منظر تكنولوژي:

پروژه‌اي كه آخرين و به روز‌ترين تكنولوژي جهاني را با كمترين هزينه با نصب و راه‌اندازي و گارانتي مادام‌العمر خريداري كند از منظر تكنولوژي بهترين ايده است. در واقع آخرين تكنولوژي اين حسن را دارد كه ديرتر كهنه مي‌شود كمترين ضايعات را دارد بهينه‌ترين مصرف انرژي را دارد. از طرفي گارانتي مادام‌العمر ماشين‌آلات غير‌ممكن است ولي تعهد نصب و راه‌اندازي تعهد تامين قطعات و خدمات پس از فروش تعهداتي است كه براي كاهش ريسك سرمايه‌گذاري نياز است. شايان ذكر است معمولاً امكان خريد آخرين تكنولوژي به قيمت ارزان وجود ندارد ولي قطعاً با مقايسه و بررسي دقيق تكنولوژي مي‌توان مناسب‌ترين تكنولوژي و يا ماشين‌آلات را با توجه به محدوديت منابع انتخاب كرد.

بهترين پروژه سرمايه‌گذاري از منظر محيط زيست پروژه‌اي است كه با بررسي‌هاي زيست محيطي از ضرر و زيان‌هاي احتمالي پيشگيري نمايد.

بهترين ايده سرمايه‌گذاري از منظر مالي:

بهترين پروژه از منظر مالي پروژه‌اي است كه با كمترين منابع مالي بهترين سود يا برگشت سرمايه را داشته باشد، پروژه‌اي كه با برنامه‌ريزي و زمان‌بندي درست از كمترين منابع مالي و كمترين خواب پول بيشترين ارزش افزوده و سود را به دست آورد.

ساير معيارهاي انتخاب پروژه‌هاي سرمايه‌گذاري با توجه به محدوديت‌ها ومزيت‌ها، علايق و مشوق‌ها

ادامه مطلب

برچسب ها سرمايه‌گذاري، ,

تعداد صفحات : 2

درباره ما
آمار سایت
  • کل مطالب : 21
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 1
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 14
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 29
  • بازدید ماه : 81
  • بازدید سال : 302
  • بازدید کلی : 13109
  • <
    پیوندهای روزانه
    آرشیو
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    کدهای اختصاصی